Publicerat: / Allmänt

Årsresumé

Många av bilderna är lånade av min vän Linnea (Klicka HÄR för att komma till hennes blogg). Jag hoppas det är okej för henne, hon är nämligen mycket duktigare på att dokumentera saker än vad jag är!
 
Januari
Firade nyår tillsammans med en helt bunt nya bekantskaper i Älvsbyn. Firade Emelie och Clara som fyllde år. Sprang runt i kylan och fotade till fotokursen.
 
Februari
 Blev helt nerkärad i Passengers musik. Åt brunch hos Elin, rullade fram resten av den dagen.
 
Mars
 Fick för mig att vara med i en modeblogg-tävling, haha hur tänkte jag där egentligen? Har aldrig varit speciellt "fashion" av mig och kommer säkert aldrig att bli heller haha. Sprang ut mitt i natten med vännerna och åkte madrass, var dock livrädd att det skulle komma en björn eller älg och attackera oss. Köpte ett par leopardskor jag letat i flera månader efter! (Dessa blev dock förstörda under PDOL tyvärr). Vann en "rit-tävling" på skolan med Elin haha!
 
April.
 Fick Little Mix's album, signerat dessutom! Svävade på moln där ett tag. Ställde upp som modell till Sandras fotouppgift.
 
Maj.
 Blev myndig. Firades av vänner och släkt. Blev bjuden på Sandras "Halv åtta hos mig". Vandrade upp på ett berg en sen vårkväll och pratade om allt mellan himmel och jord. 
 
Juni.
 Såg hur min kusin sprang ut genom skolans dörrar för sista gången. Såg mina fina vänner gå på balen. Drog ner till Nyköping Norrköping med Elin och Linnea där vi upplevde våran första riktiga festival, Bråvalla.
 
Juli.
 Under en av mina lediga dagar, jobbade nästan oavbrutet hela sommaren, begav vi oss på en liten roadtrip till Storforsen.
 
Augusti.
 Var på PDOL, vilket egentligen var de sista dagarna under juli men nu hamnade bilden under augusti - shit happens!, under de två dagarna jag var på festivalen hann jag nog vara med om allt. Träffade nya människor, förstörde mina skor, skaffade blåmärken och skoskav. Fick även uppleva min första kräftskiva någonsin.
 
September.
 Skaffade en ny mobil eftersom min gamla tyckte det var en smart idée att skicka dubbla sms. Pluggade som aldrig förr. Åt brunch hos Malin.
 
Oktober.
 Fick besöka Sanna i Umeå för första gången, vi dansade, shoppade och åt alldeles för mycket god mat.
 
November.
Började om att måla. Målade en teckning sen slutade jag igen.
 
December.
 Gick ut med tjejerna och fick den bästa utekvällen sedan PDOL. Hade lilla julafton med tjejerna. Skaffade en ny Youtube-kanal där jag ska bli mer aktiv och lägga upp covers. Sedan kan ni även "Tänka er en nyårsbild här!"
 

Publicerat: / Allmänt

Inget att göra men trots det fullt upp

Jag har fullt upp med att göra ingenting nu. Stressen över jul är borta och nu har stressen angående nyår kommit istället haha! Men den stressen kan dra åt flanders nu för kläder, smink och annat som kan tänkas behövas är fixat. Så det är bara att njuta över att vara ledig och inte behöva göra... någonting!
Kan ju dra en liten sammanfattning av vad som hänt de senaste dagarna:
 
Dagen före julafton: Sprang runt som en tok på stan för att hitta ännu mer julklappar. Jag hade egentligen köpt klart allting men jag tycker det är så kul att ge saker så att när jag kommit hem hade jag 3st nya paket till min bror!
Julafton: Tro det eller ej men på denna morgon befann jag mig i tennishallen där jag spelade innebandy. Yep. Jag spelade innebandy en julaftonsmorgon haha! Körde även "mattcurling", där jag var löjligt dåligt men det var roligt ändå! Sedan firade vi jul hos kusinerna där jag fick bland annat en gitarr! Nu ska jag ta och lära mig spela på den då!
Dagen efter julafton: Sov alldeles för länge, umgicks med Sandra, fick min sista julklapp och gav bort min sista julklapp också!
Igår: Sprang på mellandagsrean och fyndade plagget nedanför som jag velat ha allt för länge!
 
Idag ska jag hämta upp Sanna och sedan ska vi bege oss till Maria och sedan... Har de tydligen fått för sig att vi ska dansa... Lite småspontant men det är helt okej ändå haha!
 

Publicerat: / Allmänt

Brännskador och julklappar!

Fredagen började med sovmorgon. Sedan kom Elin och hämtade upp mig innan vi for in till stan och fixade lite småsaker, grattis till henne förresten! Hon tog ju faktiskt körkortet i veckan! 
   I alla fall började jag fixa mig när jag kommit hem. Hade hunnit locka halva håret innan jag klantar mig rejält. Jag la ifrån mig locktången under en kort stund för att fixa något och när jag sedan ska ta upp den igen tar jag på fel sida. Jag bränner hela handen på 200 grader, kändes sådär lagom kul. 
Lyckas ta mig iväg till en middag som blev på stat, så sjukligt god mat det var! Lite små bökigt att behöva springa iväg till baren med jämna mellanrum för att be om is dock, men det är smällar man får ta när man är klantig.
For och hämtade upp några tjejer för att sedan dra till en annan Elin i öjebyn där vi mös på (och visade varandra våra dansmoves hahah!) innan det blev utgång. 
   Har nog inte haft så roligt när jag gått ut sedan PDOL. Så ja, det skulle väl gå att beskriva som en lyckad kväll!... Även om jag sprang till baren lite då och då för att få is att hålla i, det slutade inte bränna förens morgonen därpå, hehe.
 
Igår följde jag med då det handlades julklappar, såg "Dumma mig 2" och sedan var det lilla julafton hos Linnea. Vi åt julgodis, delade ut julklappar (kan slänga upp en bild på allt imorgon), åt lite tacoships också och pratade på om allt mellan himmel och jord i flera timmar.
 
Idag sov jag längre än vanligt, bakade lite julgodis och ska snart på jobb möte.
Elins julklapp till Linnea fick oss alla att inse hur otroligt duktiga vi är på dubbelhakor haha! La även upp denna bild på instagram men av någon anledning tyckte instagram att vi var för fagra och valde att ta bort den. Det tyckte jag var taskigt.
 

Publicerat: / Allmänt

Saknaden av några nära och kära

När jag stod och diskade idag började jag helt plöstligt att grina. Min tankegång hade gått ungefär såhär:
"Aj! Vad varmt! - Varför kan man inte diska kastruller i diskmaskinen? - Mormor hade ingen diskmaskin, hon diskade ju allt för hand... - Hon sa ju till och med att hon brukade börja med det på morgonen för att hennes händer frusna eller var det torra? - Mormor finns inte längre." 
 
För tre år sedan dog min mormor, jag var alltså 15 år. Hon var den första personen som verkligen försvann för mig, visst kommer jag ihåg när min morfar dog men honom fick jag aldrig möjligheten att lära känna. Morfar har under hela min tid med honom varit sjuk, han hade alzheimers. Självklart älskade jag honom ändå, han var ju trots allt min morfar, även om han inte visste om det. Skillnaden var att när han dog försvann inte en lika stor person ifrån mig, jag tror aldrig under mina möten med honom utbytte ett ord. Helt ärligt kan jag inte ens komma ihåg om han kunde det. Allt jag minns var att min morfar kunde vissla, han gjorde det ofta. Ibland när han satt och åt, ibland när han låg i sängen. Dessutom berättade mormor det bara var han på hela ålderdomshemmet som kunde vissla. Jag brukade tänka för mig själv då att han var rätt så cool min morfar.
 
Sedan dog han, jag grät men gick snabbt vidare. Ska jag vara helt ärlig kan jag inte komma ihåg hur gammal jag var när han gick bort, 9 år kanske? När mormor dog grät jag i flera dagar, sedan gick jag vidare. Under dessa tre hela år tror jag inte att jag fällt mer än kanske två stycken tårar när jag tänkt på henne. Jag har inte velat vara ledsen. Idag gick det inte längre, idag kom alla tårar och alla minnen. Herregud vad jag saknar den kvinnan. Hur irriterad jag än brukade bli över att höra hennes tjat om att "Du måste ha tjocksockar Sofia! Det är så kallt på golvet!" så skulle jag göra vad som helst för att få höra det igen. Hon var världens snällaste. 
 
Haha, oj. Det blev visst ett litet "dagboks inlägg" här. Inte meningen att det skulle bli det men jag kände att jag måste få det ur mig på något sätt. Så allt jag egentligen vill säga är väl... Vila i frid. Ni är saknade. ♥

Publicerat: / Allmänt

sofialidman @ Instagram

 

Publicerat: / Allmänt

Planering

Filosofianalysen är klar. Nu är det bara en analys av Kafkas novell Förvandlingen och tre olika jobb till PT som ska vara klara senast torsdagkväll. Med andra ord kommer jag låta bloggen sova en kortare "törnrosasömn". Enligt mina beräkningar är jag tillbaka på fredag! Om jag inte har alltför mycket att göra då, är nämligen lite osäker på mina planer den dagen, men det löser sig nog haha! Tråkigt vore väl annars liksom..? Innan jul lär jag väl slänga upp något litet inlägg, om jag inte har för mycket att göra med julklapparna...?
 
...Vi höres inom en snar framtid!

Publicerat: / Allmänt

Britney Spears Perfume

 Gilla, kommentera och/eller prenumerera!
Jag och Britney sist jag träffade henne på en fezzt!
 
 

Publicerat: / Allmänt

Fram med saxen

För att sammanfatta planen av min dag: Jag börjar med att fara och klippa mig. För att sedan komma hem och städa mitt rum. Efter det ska jag ägna mig åt svenska studier. Sedan ska jag klä granen. Någonstans i allt det här ska jag även redigera klart en liten fimsnutt. Filmsnutten är en cover. Om den inte är uppe ikväll är den det imorgon! Tack för mig!
 

Publicerat: / Allmänt

Sådant jag önskar mig i julklapp

Mamma och pappa har gått och tjatat på mig angående vad jag önskar mig i julklapp. Så nu har jag fått ihop en lista med bilder till och med! Det här med att jag borde önska mig saker för att flytta hemifrån vet jag... Men jag gör det inte. Försöker nog förtränga det faktum att jag går ut till våren och måste bli vuxen. Kan alltid önska mig "vuxengrejer" i födelsedagspresent.
 
Hårolja, Orofluido (finns hos frisören). Urbanears Plattan (finns lite över allt). Sminkborstar (Klicka HÄR för att komma till hemsidan). Pengar.
Möjlighet att testa yoga, typ ett presentkort eller något. Betald resa tur och retur till Stockholm. En utomlandsresa. En ansiktsbehandling.
Boken "Thirteen reasons why", språk spelar ingen roll. Spotify Premium.Thomas Sabo klocka, silver eller guld - lutar mer mot silver (finns hos Sivs ur och guld). Lite kommande saker jag önskar få för "halva priset" t.ex. Studentmössan.
 

Publicerat: / Allmänt

Nodomys på en torsdag

Idag ville jag verkligen inte kliva upp ur sängen. Det var så varmt, mjukt och mysigt där att jag halvt bad till gud om att få stanna. Om ni inte lyckades lista ut det så fick jag det inte utan jag for till skolan och var ovanligt produktiv. Spelade in första podcasten till gymnasiearbetet med Haedil, antecknade flitigt (som en samhällselev ska göra) under samhällslektionen och stannade kvar efter skolan för att räknade matte eftersom vi har prov nästa vecka. Sedan vandrade jag runt i stan för att fördriva tiden innan jag gick till nodo där jag åt middag (och pratade strunt) med tjejerna.
 
En väldigt bra sammanfattning av min dag om jag får säga det själv! Nu kan jag dock inte vänta på att få gå och lägga mig. Är så fruktansvärt trött.